βιοlac

Βιολογικό γάλα για νήπια, μετά το 1ο έτος

Βιολογικό γάλα για νήπια, μετά το 1ο έτος

βιοlac 3: βιολογικό γάλα για νήπια, μετά το 1ο έτος Τα παιδιά μεγαλώνοντας χρειάζονται περισσότερη ...

περισσότερα...

Βιολογικό γάλα 2ης βρεφικής ηλικίας, από τον 6ο μήνα

Βιολογικό Γάλα 2ης βρεφικής ηλικίας, από τον 6ο μήνα

βιοlac 2: Βιολογικό γάλα 2ης βρεφικής ηλικίας, από τον 6ο μήνα Η σωστή και υγιεινή διατροφή στα πρώτα στάδια ...

περισσότερα...

Με σεβασμό στη φύση και αγάπη για τη νέα ζωή

Με σεβασμό στη φύση και αγάπη για τη νέα ζωή

Με σεβασμό στη φύση και αγάπη για τη νέα ζωή Είναι στη φύση μας να προσέχουμε αυτούς που αγαπάμε και να ...

περισσότερα...

Βιολογικό γάλα 1ης βρεφικής ηλικίας, έως τον 6ο μήνα

Βιολογικό Γάλα 1ης βρεφικής ηλικίας, έως τον 6ο μήνα
βιοlac 1: βιολογικό γάλα 1ης βρεφικής ηλικίας, έως τον 6ο μήνα
 
Η πρώτη βρεφική ηλικία είναι η εποχή της ταχείας ανάπτυξης και υψηλών απαιτήσεων σε θρεπτικά συστατικά για ένα παιδί. Μελέτες έχουν δείξει ότι οι διατροφικές επιλογές, κυρίως στα πρώτα στάδια της ζωής ενός παιδιού, παίζουν σημαντικό ρόλο στο να τεθούν τα σωστά θεμέλια για καλή υγεία, τόσο στην παιδική ηλικία, όσο και στη μελλοντική ζωή του ως ενήλικας.
 
Η ανωτερότητα του μητρικού γάλακτος είναι ανυπέρβλητη, γι' αυτό ο αποκλειστικός μητρικός θηλασμός είναι η ιδανική πηγή διατροφής για τους πρώτους 6 μήνες της ζωής του βρέφους.
 
Σε περίπτωση που ο θηλασμός είναι ανεπαρκής ή αδύνατος και πρέπει να χρησιμοποιηθεί βρεφικό γάλα σύμφωνα με ιατρική συμβουλή, το βιοlac 1 αποτελεί αγνή και υψηλής διατροφικής αξίας επιλογή.
 
Το βιοlac 1 είναι βρεφικό γάλα υψηλής βιολογικής ποιότητας που ανταποκρίνεται πλήρως στις διατροφικές ανάγκες του βρέφους από τη γέννησή του μέχρι τον 6ο μήνα.
 
Το βιοlac 1 έχει δημιουργηθεί με ιδιαίτερη μέριμνα και αγάπη για τη νέα ζωή, σύμφωνα με τις αυστηρές προδιαγραφές που διέπουν τη βιολογική καλλιέργεια και τη βιολογική εκτροφή των ζώων:
 • Χωρίς "χημικά" λιπάσματα και φυτοφάρμακα
 • Χωρίς ορμόνες, αντιβιοτικά και άλλους παράγοντες ανάπτυξης
 • Χωρίς χρήση γενετικά τροποποιημένων οργανισμών.
Το βιοlac 1, χάρη στην υψηλή βιολογική του ποιότητα και τη μοναδική σύνθεσή του με τις πιο κατάλληλες θρεπτικές ουσίες, πλήρως εναρμονισμένο με τις πιο πρόσφατες οδηγίες της επιστημονικής κοινότητας (όπως η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Παιδιατρικής Γαστρεντερολογίας Ηπατολογίας και Διατροφής και η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής), προσφέρει την αξία της βιολογικής διατροφής, για υγιή σωματική και πνευματική ανάπτυξη.
 
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
 • Παράγεται από αγνό βιολογικό γάλα, που προέρχεται από επιλεγμένες βιολογικές φάρμες της Ελβετίας, ακολουθώντας πιστά τα πρότυπα της φύσης.
 • Η βιολογική του ποιότητα ελέγχεται αυστηρά και πιστοποιείται από τους αρμόδιους Ελβετικούς και Εθνικούς φορείς σε όλα τα στάδια της παραγωγής του.
 • Δεν επιτρέπεται η χρήση γενετικά τροποποιημένων οργανισμών, ορμονών, αντιβιοτικών και άλλων αυξητικών παραγόντων.
 • Χωρίς χρήση συνθετικών λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων.
 • Με απόλυτο σεβασμό στην ευζωία των ζώων, τα οποία δεν αντιμετωπίζονται σαν μηχανές παραγωγής γάλακτος όπως συμβαίνει στο εντατικό σύστημα εκτροφής, με αποτέλεσμα χαμηλή γαλακτοπαραγωγή, υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας.
ΑΓΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ
 • Υιοθέτηση της αρχής του "μηδενικού ρίσκου" σχετικά με τα μέγιστα όρια υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων που επιτρέπει η νομοθεσία για τα βρεφικά παρασκευάσματα1,2.
 • Απαλλαγμένο από υπολείμματα ορμονών, φυτοφαρμάκων και χημικών λιπασμάτων (επισήμανση της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής: η βιολογική διατροφή μειώνει την έκθεση σε παρασιτοκτόνα2).
 • Απαλλαγμένο από υπολείμματα αντιβιοτικών (επισήμανση της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής: η βιολογική διατροφή μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης ασθενειών που προκαλούνται από ανθεκτικούς στα αντιβιοτικά οργανισμούς2).
 • Η κατανάλωση βιολογικού γάλακτος, στο πλαίσιο μιας βιολογικής διατροφής, έδειξε να μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης εκζέματος σε επιστημονική μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε παιδιά έως 2 ετών3.
ΥΨΗΛΗ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ
 • Ειδικά μελετημένη σύνθεση που περιέχει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία για να καλύπτει τις ιδιαίτερες διατροφικές ανάγκες αυτής της ηλικίας.
 • Περιέχει πρωτεΐνες βιολογικής προέλευσης σε ιδανικές αναλογίες για καλύτερη λειτουργία του πεπτικού συστήματος και ένα υγιές σωματικό βάρος4-5.
 • Κύριος υδατάνθρακας, που ανταποκρίνεται πλήρως στις ενεργειακές ανάγκες αυτής της περιόδου, είναι η λακτόζη, βιολογικής προέλευσης. Αποτελεί πηγή ενέργειας για το βρέφος, βοηθάει στην απορρόφηση του ασβεστίου και ενισχύει την ανάπτυξη της θετικής εντερικής βακτηριδιακής χλωρίδας (πρεβιοτική δράση)5-6Χωρίς πρόσθετα σάκχαρα (όπως σακχαρόζη, γλυκόζη) διαμορφώνοντας συνήθειες υγιεινής διατροφής.
 • Εμπλουτισμένο με ωφέλιμα Ω3-Ω6 λιπαρά οξέα από ελεγχόμενες βιολογικές καλλιέργειες, σε ιδανικές αναλογίες, που είναι ιδιαίτερα σημαντικά για την ανάπτυξη του εγκεφάλου, της όρασης και του νευρικού συστήματος. 
 • Εμπλουτισμένο με γλυκονικό σίδηρο, μια από τις πιο απορροφήσιμες μορφές σιδήρου με πολύ υψηλή βιοδιαθεσιμότητα7. Είναι ιδιαίτερα σημαντική η μορφή του σιδήρου που θα επιλεγεί για τον εμπλουτισμό ενός βρεφικού γάλακτος. Ο σίδηρος αποτελεί απαραίτητο στοιχείο για τη μεταφορά του οξυγόνου στα κύτταρα και βοηθά στην πρόληψη της σιδηροπενικής αναιμίας. Όσο καλύτερα απορροφήσιμη είναι η μορφή του σιδήρου που παρέχεται στο βρέφος μέσω ενός βρεφικού παρασκευάσματος, τόσο μειώνονται οι πιθανότητες εμφάνισης γαστρεντερικών διαταραχών όπως δυσκοιλιότητα και γαστρεντερίτιδες, αφού ο σίδηρος που δεν θα απορροφηθεί ευνοεί την ανάπτυξη παθογόνων μικροβίων στο γαστρεντερικό.
 • Αποτελεί πλούσια πηγή ασβεστίου. Εμπλουτισμένο με κιτρικό ασβέστιο, που διαθέτει πολύ υψηλή βιοδιαθεσιμότητα και επιτυγχάνει μέγιστη απορρόφηση από τον οργανισμό για σωστή ανάπτυξη των οστών7. Αποτελεί την πρώτη επιλογή ως μορφή ασβεστίου για τον εμπλουτισμό ενός βρεφικού γάλακτος κυρίως στα πρώτα στάδια της ζωής ενός παιδιού, λόγω της ταχείας ανάπτυξης του σκελετού, των οστών, των δοντιών κλπ.
Χωρίς γλουτένη.
Εύπεπτο και Ευπρόσληπτο.
Με ευχάριστη γεύση.
Ιδιαίτερα προσιτή τιμή.
Πιστοποιημένο από τον Ελβετικό Οργανισμό Πιστοποίησης Βιολογικών προϊόντων bio.inspecta.
Με γνωστοποίηση κυκλοφορίας στον Ε.Ο.Φ.
  
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΓΕΥΜΑΤΩΝ
 
Πλύνετε καλά τα χέρια σας και όλα τα σκεύη (φιάλη, θηλή, πώμα) με σαπούνι και νερό.
Βράστε την καθαρή φιάλη, το πώμα και τη θηλή για 5 λεπτά.
Βράστε καθαρό νερό για 5 λεπτά και αφήστε το να κρυώσει (400C) 
Ρίξτε την μισή από την απαιτούμενη ποσότητα χλιαρού νερού μέσα στη βρασμένη φιάλη.
Προσθέστε όλη την απαιτούμενη ποσότητα σκόνης γάλακτος, κλείστε τη φιάλη και ανακινήστε καλά.
Προσθέστε την υπόλοιπη ποσότητα χλιαρού νερού, κλείστε τη φιάλη και ανακινήστε καλά μέχρι να διαλυθεί πλήρως η σκόνη γάλακτος.
Ελέγξτε τη θερμοκρασία του γάλακτος πάνω στον καρπό σας (θερμοκρασία σώματος) και ταΐστε το μωρό σας.
Δίνετε το γάλα το αργότερο μέσα σε μια ώρα από τη στιγμή που θα το ετοιμάσετε.
 
1 κοφτή μεζούρα = 4,3g σκόνης γάλακτος
100ml έτοιμου γάλακτος = 90ml νερού και 3 κοφτές μεζούρες σκόνης γάλακτος
 
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ
 
 
 
 
Ακολουθείτε πάντα με προσοχή τις οδηγίες του παιδιάτρου σας.
Μετά την ηλικία των 6 μηνών, προτείνεται η συνέχιση της διατροφής με biolac 2.
   
 
Μάθετε περισσότερα για το βιοlac....
biolac2 
 
  

Βιβλιογραφία
1. Εναρμόνιση της Εθνικής Νομοθεσίας προς τις διατάξεις της Οδηγίας 2006/141/ΕΚ της Επιτροπής, «για τα παρασκευάσματα για βρέφη και παρασκευάσματα δεύτερης βρεφικής ηλικίας» ΦΕΚ1478 Β΄/ 28-07-2008
2. Organic Foods: Health and Environmental Advantages and Disadvantages Pediatrics 2012;130;e1406
3. Consumption of organic foods and risk of atopic disease during the first 2 years of life in the Netherlands
. Kummeling I. et al. Br J Nutr. 2008, Mar;99(3):598-605
4. E
SPGHAN Committee on Nutrition, Agostoni C, et al. Complementary feeding: a commentary by the ESPGHAN Committee on Noutrition. J Pediatr. Gastroenterol. Nutr. 2008-46(1):99-110
5. KOLETZKO ET AL. Global Standard for the Composition of Infant Formula:Recommendations of an ESPGHAN Coordinated International Expert Group Journal of Pediatric Gastroenterology and Nutrition 41:584–599,November 2005 ESPGHAN Committee on Nutrition
6. Heine W. at al. Monatsschr.Kinderheilkd.1998;146(1):21-253
7. «
Μελέτη βιοδιαθεσιμότητας ασβεστίου και σιδήρου σε γαλακτοκομικά προϊόντα». Ι.Πολίτης, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
 
Το μητρικό γάλα είναι η ιδανική τροφή για την υψηλότερη δυνατή βιολογική, συναισθηματική και πνευματική ανάπτυξη του βρέφους, με ευεργετικές προεκτάσεις στην οικογένεια, την κοινωνία, την οικονομία και την υγεία. Ο μητρικός θηλασμός αποτελεί δικαίωμα κάθε παιδιού και υποχρέωση κάθε μητέρας. Την περίοδο πριν, αλλά και κατά την διάρκεια του θηλασμού, είναι σημαντικό η μητέρα να ακολουθεί μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή. Η παράλληλη χορήγηση βρεφικού γάλακτος, μπορεί να έχει αρνητική επίδραση στο θηλασμό. Σε περίπτωση που πρέπει να χρησιμοποιηθεί βρεφικό γάλα, σύμφωνα με ιατρική συμβουλή, είναι απαραίτητο να τηρούνται οι οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία του προϊόντος για την προετοιμασία, τη σωστή χρήση και αποθήκευσή του. Μη κατάλληλη παρασκευή του βρεφικού γάλακτος μπορεί να οδηγήσει την υγεία του βρέφους σε κίνδυνο. Κατά την επιλογή του τρόπου διατροφής του βρέφους με τροποποιημένο βρεφικό γάλα, θα πρέπει να συνυπολογίζονται τυχόν κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις.

 created by Internet Business Hellas