Μετά την εγκυμοσύνη


Πώς να μεγαλώσετε ένα ήρεμο μωρό

Ένα ήρεμο μωρό είναι το όνειρο κάθε μητέρας. Και η ...

Από την πρώτη στιγμή που το μωρό σας βλέπει το φως, νιώθει πως βρίσκεται σε έναν κόσμο άγνωστο. Ο μόνος φάρος ...

περισσότερα...

Ποιο παιδί σας αγαπάτε περισσότερο;

Όταν ήμουν μικρή ήμουν σίγουρη ότι ο μπαμπάς μου ...

Μία άκρως ενδιαφέρουσα έρευνα διεξήχθη στις ΗΠΑ από το περιοδικό parenting.com και την εκπομπή Raising America του ...

περισσότερα...

Ξεπεράστε τις ενοχές, όταν αφήνετε για λίγο το παιδί

Ένα από τα αρνητικά, που έρχονται μαζί με τη μητρότητα, είναι οι ενοχές. Και μιλάμε για τις ενοχές, που αισθάνεται μία μητέρα, όταν αφήνει για λίγο το παιδί της. Ξεπεράστε τις.

ΚΑΝΤΕ ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΑΞΙΖΕΙ
Είτε είστε συνέχεια στο σπίτι είτε εργαζόμενη ή κάτι στο… ενδιάμεσο, καλό θα είναι κάθε στιγμή, που περνάτε με το παιδί σας να αξίζει! Εκτός από τα βασικά, το γεμάτο στομάχι και την καθαρή πάνα δηλαδή, αυτό που πραγματικά χρειάζεται το μωρό σας είναι να αισθάνεται αγάπη και ασφάλεια. 
Περάστε δημιουργικό χρόνο μαζί του. Τραγουδήστε του, διαβάστε του ένα παραμύθι, παίξτε μαζί του. Όταν τα κάνετε όλα αυτά, θα σας είναι πιο εύκολο να το αποχωριστείτε για τη δουλειά ή για μία έξοδο χωρίς εκείνο.
 
ΑΞΙΖΕΤΕ ΕΝΑ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ 
Μην αφήσετε να περάσει πολύς χρόνος, πριν κάνετε ένα διάλειμμα από τη μητρότητα. Δεν λέει κανείς να εξαφανιστείτε μία ολόκληρη μέρα σε ένα κέντρο ομορφιάς (αν και μπορεί να σας είναι απαραίτητο). Καλό θα είναι, όμως, καθημερινά να αφιερώνετε λίγο χρόνο στον εαυτό σας και να κάνετε κάτι, που σας αρέσει.
Μπορείτε να γεμίσετε την μπανιέρα και να χωθείτε στο αφρόλουτρο, να διαβάσετε λίγα κεφάλαια από το καινούργιο σας βιβλίο ή πιο απλά να βάλετε τα πόδια στον καναπέ και να χαλαρώσετε για είκοσι λεπτά. Πολλές νέες μητέρες κάνουν το λάθος να μην αφιερώνουν χρόνο στον εαυτό τους και στο τέλος παθαίνουν νευρικό κλονισμό ή υπερκόπωση…
 
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕ ΟΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΕ
Αντί να επικεντρώσετε τις σκέψεις σας στον χρόνο, που χάνετε, όταν είστε μακριά από το παιδί, αναλογιστείτε πόσα σημαντικά πράγματα του προσφέρετε τις ώρες, που είστε δίπλα του. 
Αν είστε εργαζόμενη, μην ξεχνάτε ότι του παρέχετε οικονομική ασφάλεια. Εάν απλά πάτε για ψώνια, υπενθυμίστε στον εαυτό σας ότι έχετε ανάγκη από προσωπικό χρόνο, κάτι που τελικά σας κάνει καλύτερη μητέρα.
Να θυμάστε ότι το μωρό δεν κοιτά το ρολόι, κάθε φορά, που το «αφήνετε».
 
 
 
created by Internet Business Hellas