Θέλω να γίνω μαμά


Η καλή εγκυμοσύνη ξεκινάει πριν τη σύλληψη!

Μερικά πράγματα που πρέπει να κάνετε για εσάς και το ...

Ελέγξτε το θυρεοειδή σας Ο υποθυρεοειδισμός (η πλημμελής λειτουργία του θυρεοειδή αδένα) είναι μια ...

περισσότερα...

Η ομάδα αίματος σχετίζεται με τη γονιμότητά μας!

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από ειδικούς ...

Η συγκεκριμένη έρευνα πραγματοποιήθηκε ανάμεσα σε τριαντάχρονες γυναίκες που αναζήτησαν βοήθεια για ...

περισσότερα...

Ποιες είναι οι πιθανότητες να συλλάβει μία γυναίκα δίδυμα

Υπάρχουν γυναίκες που θα ήθελαν να αποκτήσουν δίδυμα ...

Φυσιολογική σύλληψη Μαιευτήρες αναφέρουν ότι με φυσιολογική σύλληψη το ποσοστό να αποκτήσει μια γυναίκα ...

περισσότερα...

Πώς να επιλέξετε γυναικολόγο;

Η επιλογή του γυναικολόγου είναι μια από τις πιο ...

Η επιλογή του γυναικολόγου είναι μια από τις πιο σημαντικές αποφάσεις στη ζωή μιας γυναίκας. Ο γυναικολόγος ...

περισσότερα...

Τα υψηλά επίπεδα άγχους μπορεί να καθυστερήσουν την εγκυμοσύνη

Βρετανική μελέτη αποκαλύπτει για πρώτη φορά ότι τα υψηλά επίπεδα άγχους μπορεί να καθυστερήσουν την εγκυμοσύνη, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυπο Fertility and Sterility.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης μέτρησαν τις ορμόνες του άγχους σε γυναίκες που σκόπευαν να αποκτήσουν παιδί με φυσιολογικό τρόπο και διαπίστωσαν ότι όσες είχαν περισσότερο άγχος, μείωναν τις πιθανότητες επίτευξης της κύησης. Η μελέτη έγινε σε δείγμα 274 υγιών γυναικών, 18-40 ετών, που σκόπευαν να αποκτήσουν οικογένεια.
 
Η ηλικία, το κάπνισμα, η παχυσαρκία και το αλκοόλ είναι γνωστό ότι επηρεάζουν την επιτυχία κύησης αλλά η επίδραση του άγχους είναι λιγότερο ξεκάθαρη. Δείκτες δύο ορμονών του στρες, η αδρεναλίνη και η κορτισόλη, συνδέονται με το χρόνιο άγχος και μπορούν να μετρηθούν μέσω δειγμάτων σιέλου. Οι γυναίκες λοιπόν με τα υψηλότερα επίπεδα της α-αμυλάσης (δείκτης των επιπέδων της αδρεναλίνης) είχαν περίπου 12% λιγότερες πιθανότητες να μείνουν έγκυες κατά την διάρκεια των γόνιμων ημερών, συγκριτικά με τις γυναίκες που είχαν χαμηλότερα επίπεδα του εν λόγω δείκτη. Καμιά διαφορά δεν παρατηρήθηκε ως προς τα επίπεδα της κορτισόλης. Ανέκδοτες αναφορές έχουν εδώ και καιρό δείξει ότι υπάρχει σχέση μεταξύ άγχους και υπογονιμότητας, αλλά τα άμεσα αποδεικτικά στοιχεία είναι ακόμη ελάχιστα. Η Δρ Σεσίλια Πίπερ από την Εθνική Περιγεννητική Επιδημιολογική Μονάδα του βρετανικού πανεπιστημίου εξηγεί ότι η μελέτη τους είναι η πρώτη που στοχεύει στην καλύτερη κατανόηση των παραγόντων που επηρεάζουν την κύηση σε φυσιολογικές υγιείς γυναίκες. «Τα στοιχεία μας υποστηρίζουν την θεωρητική εικασία ότι τα ζευγάρια που σκοπεύουν να γίνουν γονείς, θα πρέπει να είναι ήρεμα όταν προσπαθούν να πετύχουν τον στόχο της κύησης. Μάλιστα ορισμένες τεχνικές χαλάρωσης μπορεί να είναι επιβοηθητικές, όπως η γιόγκα και ο διαλογισμός», σημειώνει η ερευνήτρια.

 
Πηγή:Μητρικός Θηλασμός

created by Internet Business Hellas