Είμαι Μαμά


Οργανώστε την καθημερινή ρουτίνα του μωρού

Η καθημερινή ρουτίνα είναι ευεργετική για τα βρέφη ...

Η αλήθεια είναι ότι για να μπορέσει η λέξη «ρουτίνα» να ενταχθεί ξανά με επιτυχία στο λεξιλόγιό σας θα ...

περισσότερα...

Πώς να μεγαλώσετε ένα ήρεμο μωρό

Ένα ήρεμο μωρό είναι το όνειρο κάθε μητέρας. Και η ...

Από την πρώτη στιγμή που το μωρό σας βλέπει το φως, νιώθει πως βρίσκεται σε έναν κόσμο άγνωστο. Ο μόνος φάρος ...

περισσότερα...

Πόσο τελικά \"κοστίζει\" το μπέιμπι σίτινγκ από τη γιαγιά;

Και έρχεται η ώρα, που η μητέρα πρέπει να επιστρέψει ...

Στη χώρα μας, μάλιστα, θεωρείται πολύ συνηθισμένο και σε ορισμένες περιπτώσεις αυτονόητο τα παιδιά να ...

περισσότερα...

Το μπάνιο ενός νεογέννητου δεν είναι mission impossible!

Οι περισσότεροι γονείς νομίζουν ότι τα νεογέννητα ...

Οι περισσότεροι παιδίατροι λένε ότι μέχρι να πέσει ο ομφάλιος λώρος δεν πρέπει να κάνετε κανονικό μπάνιο στο ...

περισσότερα...

Σχεδιάστε τις πρώτες σας διακοπές με το μωρό σας

Λόγω νοοτροπίας οι Έλληνες είμαστε πολύ συγκρατημένοι σε ό,τι είναι να κάνουμε με τα παιδιά μας για πρώτη φορά. Οι θερινές διακοπές είναι μία από τις αποστολές, που σε πολλούς (ειδικά σε εκείνους που δεν έχουν ένα πατρικό σπίτι στο χωριό) φαίνεται γολγοθάς. Δεν είναι έτσι. Τουλάχιστον δεν είναι ακριβώς έτσι. Θέλει καλύτερη οργάνωση και καλύτερη έρευνα αγοράς, αλλά σίγουρα στη χώρα μας υπάρχουν πολλές επιλογές.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι γονείς των νεογέννητων. Βάζουν τόσα πολλά δεδομένα στο μυαλό τους, που τελικά μπλοκάρει και χάνουν το νόημα των διακοπών. Ποιο είναι αυτό; Να περάσετε λίγες μέρες ξεγχνοιασιάς με την οικογένειά σας. Άλλωστε, με την οικονομική κατάσταση που επικρατεί, δεν έχετε και πάρα πολύ χρόνο.

ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΣΑΣ
Ευτυχώς το διαδίκτυο μας δίνει πλέον τεράστιες δυνατότητες. Μην βιαστείτε, λοιπόν, να κλείσετε στο πρώτο φθηνό δωμάτιο, που θα βρείτε, αλλά ψάξτε το λίγο. Εκείνο, που σας ενδιαφέρει, είναι να έχετε όσο το δυνατόν λιγότερες μετακινήσεις, από τη στιγμή, που θα φθάσετε στον τόπο των διακοπών σας.
Αναζητήστε ένα μικρό χωρίο, που όμως θα έχει πολύ κοντά τη θάλασσα, και δεν θα χρειάζεται να οδηγείτε αρκετή ώρα για να φθάσετε σε αυτή. Σας ενδιαφέρει να έχει ταβερνάκια και όχι μπαρ, καθώς έτσι κι αλλιώς το ξενύχτι, που κάνατε άλλες χρονιές, τώρα αποτελεί παρελθόν. Για τον φόβο των Ιουδαίων και, αν είστε πολύ καχύποπτοι, ελέξτε σε πόση ώρα μπορείτε να ε΄σιτε στο πλησιέστερο κέντρο υγείας, αν –κούφια η ώρα- σας χρειαστεί.

ΤΟ ΚΑΤΑΛΥΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ «Α» ΚΑΙ ΤΟ «Ω»
Εάν έχετε ένα νεογέννητο μαζί σας, θα περάσετε αρκετές ώρες στο δωμάτιο, που θα νοικιάσετε για τις διακοπές, οπότε φροντίστε να είναι κάτι, που θα ταιριάζει στα «θέλω» σας. Οπωσδήποτε θα πρέπει να διαθέτει ένα μικρό κουζινάκι, ώστε να ετοιμάζετε το γάλα και το φαγητό του παιδιού (εάν τρώει και πολτοποιημένες τροφές ), ενώ το καλύτερο σενάριο ορίζει το δωμάτιο να είναι σχεδόν επάνω στη θάλασσα, ώστε ένας από τους δύο γονιούς να μπορεί να πετάγεται για μία βουτιά, την ώρα που το παιδί θα κοιμάται, χωρίς όμως να είναι αρκετά μακριά και να αποτελεί πρόβλημα για τον άλλον.
Βασικό, στην Ελλάδα, είναι και το air condition. Επείδή ποτέ δεν ξέρεις, ας έχει και ας μην χρειαστεί ποτέ να το χρησιμοποιήσετε. Φανταστείτε να σας πιάσει ένας καύσωνας κι εσείς να ψάχνετε να αγοράσετε έναν ανεμιστήρα.
Επίσης, καλό θα ήταν το δωμάτιο να διαθέτει και τηλεόραση. Καλώς ή κακώς θα περάσετε πολλές ώρες μέσα στο δωμάτιο και η tv θα σπάει τουλάχιστον την ησυχία, όταν το παιδί θα κοιμάται κι εσείς όχι....

ΜΕΣΟ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ
Είναι ένα ζήτημα. Όλοι θέλουμε να έχουμε το αυτοκίνητό μας από κοντά, ώστε να αισθανόμαστε μία ασφάλεια. Ακόμα και σε ένα μικρό νησί το αυτοκίνητο φαντάζει απαραίτητο, ώστε να τοποθετηθούν μέσα σε αυτό όλα τα απαραίτητα για ένα μωρό. Μεταξύ μας δεν είναι πια μόνο τα ρούχα σας, αλλά και όλα εκείνα τα συμπράγκαλα του παιδιού.
Μπορεί να σας στοιχίσε κάτι παραπάνω, αλλά καλό θα ήταν να το έχετε μαζί σας.

Να θυμάστε ότι πλέον δεν είστε οι δυο σας, γι’αυτό μην αφήνετε τα πάντα στην τύχη τους. Για ένα ζευγάρι νέων ανθρώπων δεν θα ήταν τίποτα –ενδεχομένως- να κοιμηθούν και μια νύχτα στο αυτοκίνητο ή την παραλία, επειδή δεν βρήκαν δωμάτιο, αλλά για ένα παιδί... οργανωθείτε, λοιπόν, και όλα θα πάνε καλά!
Πηγή: mother.gr
 
 
created by Internet Business Hellas