Είμαι Μαμά


Οργανώστε την καθημερινή ρουτίνα του μωρού

Η καθημερινή ρουτίνα είναι ευεργετική για τα βρέφη ...

Η αλήθεια είναι ότι για να μπορέσει η λέξη «ρουτίνα» να ενταχθεί ξανά με επιτυχία στο λεξιλόγιό σας θα ...

περισσότερα...

Πώς να μεγαλώσετε ένα ήρεμο μωρό

Ένα ήρεμο μωρό είναι το όνειρο κάθε μητέρας. Και η ...

Από την πρώτη στιγμή που το μωρό σας βλέπει το φως, νιώθει πως βρίσκεται σε έναν κόσμο άγνωστο. Ο μόνος φάρος ...

περισσότερα...

Σχεδιάστε τις πρώτες σας διακοπές με το μωρό σας

Λόγω νοοτροπίας οι Έλληνες είμαστε πολύ ...

Το μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι γονείς των νεογέννητων. Βάζουν τόσα πολλά δεδομένα στο μυαλό τους, ...

περισσότερα...

Το μπάνιο ενός νεογέννητου δεν είναι mission impossible!

Οι περισσότεροι γονείς νομίζουν ότι τα νεογέννητα ...

Οι περισσότεροι παιδίατροι λένε ότι μέχρι να πέσει ο ομφάλιος λώρος δεν πρέπει να κάνετε κανονικό μπάνιο στο ...

περισσότερα...

Πόσο τελικά \"κοστίζει\" το μπέιμπι σίτινγκ από τη γιαγιά;

Και έρχεται η ώρα, που η μητέρα πρέπει να επιστρέψει στην εργασία της. Έρχεται η ώρα, που χρήματα για βρεφονηπιακό σταθμό δεν υπάρχουν, μία κυρία για να προσέχει το μωρό θα κόστιζε αρκετά χρήματα. Έρχεται, λοιπόν, η ώρα που ζητάμε τη βοήθεια της γιαγιάς και του παππού.

Στη χώρα μας, μάλιστα, θεωρείται πολύ συνηθισμένο και σε ορισμένες περιπτώσεις αυτονόητο τα παιδιά να μεγαλώνουν με τους παππούδες κατά την απουσία των γονιών τους. Θεωρούμε ότι κάτι τέτοιο είναι δωρεάν. Είναι! Σε πραγματικά οικονομικά όρους, αλλά στα υπόλοιπα επίπεδα;

ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΚΟΜΑΘΗΜΕΝΑ
Πολύ δύσκολα ο παππούς και η γιαγιά μπορούν να χαλάσουν χατήρι στο παιδί. Είναι και αυτή η παροιμία: Του παιδιού μου το παιδί είναι δυο φορές παιδί μου... Δεν αντέχουν να το ακούν να κλαίει και του κάνουν ό,τι θέλει, ό,τι ζητήσει, χωρίς να συνειδητοποιούν ότι το κλάμα του μπορεί να είναι απλά ένα τέχνασμα για να τους εκβιάσει. Ορισμένοι φοβούνται μην τους κακολογήσουν οι γονείς του παιδιού, που το αφήνουν να κλαίει ή ακόμα και μήπως το παιδί τους μισήσει, επειδή δεν του προσφέρουν όλα αυτά που ζητάει.

ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
Μπορεί να ορίσετε συγκεκριμένο διαιτολόγιο για το παιδί σας, αλλά σίγουρα η αγαπημένη γιαγιά του δύσκολα θα πει ΟΧΙ σε μία... παρασπονδία. Ένα παγωτάκι, τώρα το καλοκαίρι, μία σοκολατίτσα, τον χειμώνα και... και... και... Ακόμα και στο φαγητό αυτό καθεαυτό οι περισσότερες γιαγιάδες χρησιμοποιούν αρκετά λιπαρά, λάδι και βούτηρο, και συχνά παρατηρούνται προβλήματα παχυσαρκίας.

ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
Μεγάλη σε ηλικία παππούδες αδυνατούν να είναι όλες τις ώρες σε επαγρύπνηση με τα μικρά παιδιά και να παίζουν μαζί τους. Έτσι πολλοί επιλέγουν να τους ανοίγουν την τηλεόραση και να τα... ξεφορτώνονται, ώστε να ξεκουραστούν για λίγο. Αυτό τελικά γίνεται συνήθεια, για να μην το αποκαλέσουμε εθισμό.

ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΥΧΝΑ ΕΚΤΟΣ ΣΠΙΤΙΟΥ
Είναι πολύ δυσκολότερο για έναν παππού να πάει μια βόλτα στο πάρκο. Είναι πολύ πιο κουραστικό για εκείνον απ'ό,τι για τον πατέρα. Ετσι τα παιδιά περνούν πολύ περισσότερες ώρες μέσα στο σπίτι, ακόμα και όταν ο καιρός επιτρέπει μία βόλτα εκτός.
Φυσικά, τα θετικά είναι πολύ περισσότερα και κανένας δεν υποστηρίζει ότι ένας ΞΕΝΟΣ άνθρωπος είναι καλύτερος από τη γιαγιά και τον παππού. Αυτό, που πρέπει να έχετε κατά νου, όμως, είναι να θέσετε ξεκάθαρους "όρους" σε ορισμένα ζητήματα, ώστε να μην βρεθείτε προ εκπλήξεως.
Και επειδή πραγματικά αγαπούν τα παιδιά σας, να είστε σίγουροι ότι θα ακολουθήσουν τους κανόνες σας, αφού καταλάβουν ότι είναι για το καλό τους. 
Πηγή: mother.gr
created by Internet Business Hellas