Η φροντίδα του


Μαθαίνοντας πως να χρησιμοποιεί την τουαλέτα

Τα περισσότερα παιδιά μαθαίνουν να πηγαίνουν στην ...

Μερικά παιδάκια δεν μπορούν να συγκρατήσουν τα ούρα τους, κατά τη διάρκεια της νύχτας, μέχρι και την ηλικία ...

περισσότερα...

Πως μπορώ να βοηθήσω το μικρό μου να κοιμάται μόνο του;

Ίσως το παιδάκι σας πολλές φορές δυσκολεύεται να κοιμηθεί. Οι αιτίες μπορεί να είναι πόνος ή / και δυσανασχέτηση λόγω ανατολής των πρώτων δοντιών, να έχει κουραστεί πολύ κατά τη διάρκεια της ημέρας, να έχει βγει εκτός προγράμματος (αλλαγή περιβάλλοντος, αλλαγή ώρας ύπνου) κ.α. 
Σας δίνουμε μερικές συμβουλές για να το βοηθήσετε να κοιμηθεί!
  • Δώστε στο μικρό σας να καταλάβει τι περιμένετε από εκείνο όταν του δίνετε ένα φιλάκι και του λέτε: «είναι ώρα για ύπνο». Σταδιακά θα καταλάβει το λόγο και μόνο του θα προετοιμάζεται για ύπνο.
  • Μάθετε στο μικρό σας τι σημαίνει η φράση «ύπνος» - η στιγμή που το βάζετε στο κρεβάτι του. Αυτό θα το βοηθήσει να αποκοιμηθεί.
  • Μπορεί να έχει συνηθίσει να αποκοιμάται στην αγκαλιά σας ή /και καθώς το κουνάτε. Μάθετέ το να κοιμάται χωρίς τη βοήθειά σας. Με αυτόν τον τρόπο, σε περίπτωση που ξυπνήσει κατά τη διάρκεια της νύχτας, δε θα αναζητήσει τη φροντίδα σας και μόνο του θα προσπαθήσει να αποκοιμηθεί ξανά. Αυτό μπορείτε να το επιτύχετε βάζοντας το μικρό σας στο κρεβάτι λίγο πριν κλείσει τα ματάκια του.
  • Όταν το βάλετε στο κρεβατάκι του μην επιχειρήσετε να φύγετε κρυφά. Αντιθέτως, μείνετε δίπλα του και τραγουδήστε του ή βάλτε του χαλαρωτική μουσική. Όταν είναι έτοιμο να κλείσει τα ματάκια του, πείτε του «καληνύχτα» και φύγετε.
  • Εάν το μικρό σας έχει δυσκολία στο να κοιμηθεί, πάρτε μία καρέκλα και καθίστε δίπλα στο κρεβάτι του διαβάζοντας, ακούγοντας χαλαρωτική μουσική ή απλά χαλαρώνοντας. Όσο περνάνε οι μέρες, απομακρύνετε σιγά σιγά την καρέκλα μέχρι το μικρό σας να μη χρειάζεται πλέον τη φυσική σας παρουσία.
  • Εάν το μικρό σας φοβάται το σκοτάδι ή απλά αισθάνεται καλύτερα με φως στο δωμάτιό του, τοποθετήστε ένα φωτάκι ή αφήστε την πόρτα του λίγο ανοιχτή και ανάψτε το φως του διαδρόμου.
  • Φροντίστε να επικρατεί ησυχία στο δωμάτιό του καθώς και γύρω από αυτό.

 

Πηγή: babyzone.gr

 

 

 

 

created by Internet Business Hellas