Μπαμπάς


Γιατί οι μπαμπάδες προτιμούν γιους και οι μαμάδες κόρες;

Μια ενδιαφέρουσα έρευνα έρχεται να ...

Η αλήθεια είναι ότι η βασική επιθυμία όλων των μελλοντικών γονιών είναι να αποκτήσουν ένα υγιές, πάνω από ...

περισσότερα...

Εγκυμοσύνη: Πώς αλλάζει η ερωτική ζωή του μπαμπά

Κάποιοι άνδρες διεγείρονται και μόνο με τη σκέψη του ...

Σεξ ασφαλές προς το μωρό Το πιθανότερο είναι πως δεν θα κάνετε σεξ τόσο συχνά όσο παλιότερα. Τόσο οι άντρες ...

περισσότερα...

Δείξτε την αγάπη σας στη σύντροφό σας. Το έχει ανάγκη!

Στην περίοδο της εγκυμοσύνης, μία γυναίκα έχει ...

ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ Ετοιμάστε εσείς το βραδινό σας. Δεν είναι ανάγκη να φτιάξετε γεμιστά ή μουσακά. Ένα απλό φαγητό, ...

περισσότερα...

Και ο μπαμπάς περνά ...επιλόχεια κατάθλιψη

Όλοι θέλουν να βλέπουν τα καλά της πατρότητας. ...

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, ένας στους τέσσερις μπαμπάδες υποφέρουν από τη συγκεκριμένη μορφή κατάθλιψης. ...

περισσότερα...

Σεξ στην εγκυμοσύνη:Συνεχίζεται...

Μπορώ να έχω σεξουαλική επαφή και τους εννέα μήνες της ...

Πολλές γυναίκες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης απέχουν από το σεξ με τον φόβο μήπως βλάψουν το μωρό τους. ...

περισσότερα...

Οι μεγαλύτεροι μύθοι για τη σχέση πατέρα και παιδιού

Η αντίληψη ότι οι γυναίκες είναι καλύτερες στην ανατροφή των παιδιών σε σχέση με τους άνδρες στηρίζεται σε μια σειρά από μύθους. Διαβάστε παρακάτω και δείτε για ποιους λόγους οι μπαμπάδες δεν πρέπει να αισθάνονται ότι κατέχουν δευτερεύοντα ρόλο όσον αφορά τη φροντίδα του μωρού.

Μύθος 1: Δεν νιώθουν την ανάγκη να αποκτήσουν παιδί 
Είναι γεγονός ότι όσο πιο νέος είναι ένας άνδρας τόσο μικρότερη είναι η επιθυμία του να γίνει πατέρας. Τα κορίτσια στην εφηβεία τους θέλουν σε μεγαλύτερο βαθμό –σε σχέση με τα έφηβα αγόρια- να αποκτήσουν παιδιά και αυτό συνεχίζεται και στην δεκαετία των 30. Ωστόσο, από την ηλικία των 40 ετών τα πάντα αλλάζουν και οι άνδρες θεωρούν ότι τα παιδιά είναι πολύ σημαντικά.
Επιπλέον, οι άνδρες ίσως είναι λιγότερο ενθουσιώδεις με την ιδέα να αποκτήσουν νωρίς παιδί, επειδή ανησυχούν περισσότερο για τα οικονομικά θέματα. Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες θεωρούν ότι οι πατέρες έχουν μεγαλύτερη υποχρέωση να υποστηρίξουν οικονομικά την οικογένεια.
 
Μύθος 2: Δεν είναι τόσο στοργικοί όσο οι γυναίκες
Λάθος. Οι μπαμπάδες μπορούν να γίνουν υπερευαίσθητοι με το παιδί τους, τόσο όσο και οι μαμάδες. Όπως λένε οι ειδικοί, οι άνδρες ανησυχούν το ίδιο με τις γυναίκες όταν κλαίει το μωρό, ενώ μπορούν να το αναγνωρίσουν με κλειστά μάτια, αγγίζοντας απλώς τα χεράκια του, αφού πρώτα το έχουν κρατήσει για μία ώρα στην αγκαλιά τους. Ακόμα, όταν ο άνδρας ταΐζει το παιδί μπορεί να το κάνει με την ίδια στοργή που το κάνει η γυναίκα και το μωρό να καταναλώσει ακριβώς την ίδια ποσότητα γάλακτος.
 
Μύθος 3: Οι μαμάδες από τη φύση τους φροντίζουν καλύτερα το μωρό
Και τα δύο φύλα δεν έχουν εξίσου ιδέα για το τί πρέπει να κάνουν με το νεογέννητο. Ωστόσο, οι νέες μητέρες περνούν περισσότερες ώρες μόνες τους με αυτό, ασχολούνται πιο πολύ με την φροντίδα του και συχνά έχουν μεγάλη υποστήριξη από τους ειδικούς σε θέματα υγείας, την οικογένεια και τους φίλους. Όταν οι άνδρες περνούν το ίδιο χρονικό διάστημα που απαιτείται για τη φροντίδα του μωρού και έχουν την ίδια υποστήριξη με τις γυναίκες, αναπτύσσουν τις ικανότητές τους στο ίδιο ακριβώς ποσοστό με αυτές.
 
Μύθος 4: Δεν επηρεάζουν την προσωπικότητα του παιδιού
Όσα παιδιά έχουν μπαμπάδες που περνούν πολύτιμο χρόνο μαζί τους προσαρμόζονται καλύτερα στο νηπιαγωγείο και αργότερα στο σχολείο, έχουν υψηλότερο δείκτη νοημοσύνης και λιγότερα προβλήματα συμπεριφοράς. Κάνουν πιο εύκολα φίλους και είναι σε θέση να κατανοήσουν καλύτερα τα αισθήματα των άλλων.
Αργότερα, τείνουν να έχουν μια ζωή με περισσότερη αγάπη και βελτιωμένη ψυχική υγεία. Επίσης, είναι λιγότερο πιθανό να μπουν σε μπελάδες με την αστυνομία. Όλα αυτά ισχύουν για τα κορίτσια όσο και για τα αγόρια. Και είναι ακόμα πιο σημαντικά όταν οι γονείς έχουν χωρίσει.
 
Μύθος 5: Σχεδόν ποτέ δεν προσέχουν τα παιδιά
Ακόμα κι αν εργάζονται πολύ περισσότερες ώρες, αναλαμβάνουν το ένα τέταρτο της φροντίδας των παιδιών κατά τη διάρκεια της μέσης εργασιακής εβδομάδας (περίπου δύο ώρες την ημέρα), πολύ περισσότερο τα Σαββατοκύριακα, ειδικά όταν η σύντροφός τους εργάζεται.
 
Μύθος 6: Δεν μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα μαζί
Οι έρευνες δείχνουν ότι οι άνδρες είναι εξίσου καλοί με τις γυναίκες στο να φέρνουν εις πέρας πολλές δραστηριότητες συγχρόνως. Εάν οι άνδρες στο σπίτι δεν καταφέρνουν να κάνουν πολλά πράγματα μαζί, αυτό σίγουρα δεν οφείλεται σε κάποια βιολογική κατωτερότητα. Το πιθανότερο είναι να αισθάνονται ότι έχουν περισσότερο υποστηρικτικό παρά ηγετικό ρόλο ή ότι συγκεντρώνονται σε μία μόνο δραστηριότητα προκειμένου να την φέρουν εις πέρας με επιτυχία.
 
 
created by Internet Business Hellas