Είμαι Έγκυος


Σίδηρος : μπορεί η διατροφή να καλύψει τις ανάγκες της εγκύου ή το συμπλήρωμα πρέπει να θεωρείται απαραίτητο;

Γράφει ο Δρ. Γιάννης Χρύσου Κλινικός Διαιτολόγος - ...

Κατά την εγκυμοσύνη, ο οργανισμός της γυναίκας προσαρμόζεται ώστε να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες σε ...

περισσότερα...

Σωστές διατροφικές επιλογές κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης

Γράφει ο Δρ. Γιάννης Χρύσου Κλινικός Διαιτολόγος - ...

Τι πρέπει να κάνετε Οι ισχύουσες διατροφικές συστάσεις για την περίοδο της εγκυμοσύνης περιλαμβάνουν την ...

περισσότερα...

Μείνατε έγκυος και έχετε αυξημένο βάρος;

Γράφει ο Δρ. Γιάννης Χρύσου Κλινικός Διαιτολόγος - ...

Ιδανικά, στα πλαίσια του οικογενειακού προγραμματισμού, μία γυναίκα που προγραμματίζει να μείνει έγκυος, ...

περισσότερα...

Ετοιμάζοντας το δωμάτιο του μωρού...

Μια πολυ σημαντική στιγμή για τους μελλοντικούς ...

Η διαδικασία προετοιμασίας του βρεφικού δωματίου είναι μια από τις μοναδικές και τρυφερές στιγμές.Το μωρό ...

περισσότερα...

Οι αγωνίες του Α τριμήνου

Έχω ακούσει ότι κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου ...

Πάνω από το 80% των αποβολών συμβαίνει πριν από τη 12η εβδομάδα κυήσεως, δηλαδή το πρώτο τρίμηνο. Το ρίσκο της ...

περισσότερα...

Τα σημάδια και συμπτώματα της εγκυμοσύνης

Οι περισσότερες γυναίκες όταν έχουν καθυστέρηση το πρώτο που τους έρχεται στο μυαλό είναι ότι είναι έγκυες. Είναι όμως το μοναδικό σημάδι εγκυμοσύνης; Σίγουρα όχι. Συλλέξαμε τα 20 συμπτώματα της εγκυμοσύνης. Όσο περισσότερα έχετε, τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες να μεγαλώνει μέσα σας ένα νέο πλάσμα. 
Καθυστέρηση περιόδου
Η μοναδική περίπτωση που η απουσία αίματος προκαλεί αγωνία! Αν έχετε καθυστέρηση (ενώ συνήθως ο κύκλος σας είναι σταθερός) κάντε ένα τεστ εγκυμοσύνης.    
 
Ασυνήθιστη περίοδος
Αν η περίοδός σας είναι διαφορετική από τα συνηθισμένα, δηλαδή κρατάει περισσότερο ή λιγότερο, έρχεται νωρίτερα ή αργότερα, έχει διαφορετική ροή υπάρχει μικρή περίπτωση να είστε έγκυος.    
 
«Αισθάνεστε» έγκυος
Πολλές γυναίκες αισθάνονται κράμπες στη μήτρα στην αρχή της εγκυμοσύνης. Ο πιο συνηθισμένος λόγος για να αισθάνεστε τέτοιου είδους πόνο είναι το να μεγαλώνει η μήτρα σας. Αυτός ο πόνος είναι φυσιολογικός και θα πρέπει να εκλαμβάνεται ως υγιής εγκυμοσύνη. Μπορεί επίσης να αισθάνεστε "βαριά" στην περιοχή της μήτρας. Συχνά οι γυναίκες περιγράφουν στις αρχές της εγκυμοσύνης ότι αισθάνονται όπως όταν περιμένουν περίοδο.    
 
Ναυτία και εμετός
Οι πρωινές ναυτίες είναι από τα πιο συνηθισμένα πρώτα συμπτώματα που βιώνουν οι γυναίκες. Μπορεί να ξεκινήσουν άμεσα αν και συνήθως εμφανίζονται μετά την έκτη εβδομάδα κύησης. Διαβάστε για το πώς να αντιμετωπίσετε τις ναυτίες     
 
Αλλαγές στη λίμπιντο
Το σεξ κατά την εγκυμοσύνη είναι κάτι που συνήθως εγείρει ερωτήματα. Το σώμα σας αλλάζει πολύ και μαζί του και η σεξουαλικότητά σας.    
 
Πόνος στους μαστούς
Κατά την εγκυμοσύνη οι μαστοί βιώνουν πολλές αλλαγές, μία από αυτές είναι και ο πόνος.    
 
Αύξηση του μεγέθους των μαστών
Εκτός από τον πόνο, άλλες αλλαγές στα στήθη σας μπορεί να η αύξηση του μεγέθους τους.    
 
Συχνοουρία
Η συχνοουρία μπορεί να αποτελεί σημάδι εγκυμοσύνης. Αυτό το σύμπτωμα μπορεί να ξεκινήσει στην αρχή της εγκυμοσύνης και να συνεχιστεί μέχρι το τρίτο τρίμηνο. Πολλές γυναίκες παρατηρούν την αυξημένη ανάγκη για ούρηση ακόμα και πριν από τα άλλα, "κλασικά" σημάδια εγκυμοσύνης.    
 
Παράξενες... επιθυμίες
Οι σκέψεις της εγκύου με τις επιθυμίες της έχουν την τάση να πηγαίνουν χέρι-χέρι. Η ξαφνική λιγούρα για τουρσί, φράουλες ή παγωτό (κ.α.) ενδεχομένως και να αποτελεί σημάδι της εγκυμοσύνης.    
 
Κούραση
Συνήθως το αίσθημα κόπωσης εμφανίζεται προς το τέλος του τελευταίου τριμήνου. Ορισμένες φορές όμως μπορεί να αποτελέσει ένα πρώιμο σύμπτωμα εγκυμοσύνης.    
 
Εξογκώματα Μοντγκόμερι
Εξογκώματα Μοντγκόμερι ονομάζονται ορισμένες «φουσκωμένες» περιοχές στο στήθος. Μοιάζουν σαν να ξεπροβάλει νέα θηλή αλλά είναι απολύτως φυσιολογικά. Αρκετές γυναίκες επιχειρούν να τα «σπάσουν». Ωστόσο είναι μια διαδικασία επίπονη, μη αναγκαία και επικίνδυνη, καθώς μπορεί να προκληθεί μόλυνση.    
 
Αλλαγές στο δέρμα
Το δέρμα κατά την εγκυμοσύνη δέχεται διάφορες αλλοιώσεις που οφείλονται σε ορμονικές ή μηχανικές αλλαγές.    
 
Ραγάδες
Οι ραγάδες αποτελούν ίσως την πιο πολυσυζητημένη αλλαγή στο δέρμα κατά την εγκυμοσύνη.    
 
Αύξηση μεγέθους της μήτρας (κοιλίτσα)
«Πότε θα φανεί η κοιλίτσα μου;», αναρωτιούνται αρκετές έγκυες γυναίκες. Η απάντηση διαφέρει από άτομο σε άτομο και εξαρτάται από το πόσες εγκυμοσύνες έχουν προηγηθεί. Για παράδειγμα μια γυναίκα που περνάει τη δεύτερη εγκυμοσύνη είναι πιθανότερο να εμφανιστεί η κοιλίτσα της πιο γρήγορα από κάποια που είναι η πρώτη της. Πάντως, η αύξηση του μεγέθους ή του σχήματος της μήτρας είναι δεδομένα στην εγκυμοσύνη.    
 
Κινητικότητα του εμβρύου
Το πότε θα γίνει αυτό και πάλι εξαρτάται από πολλούς παράγοντες.
 
Διαρροή γάλακτος
Μία από τις αλλαγές που φέρνει η εγκυμοσύνη είναι η διαρροή γάλακτος από τις θηλές. Το γάλα αυτό ονομάζεται πρωτόγαλα και σημαίνει ότι το στήθος σας προετοιμάζεται για το θηλασμό.    
 
Συσπάσεις Braxton Hicks
Αρκετές γυναίκες βιώνουν «ψεύτικες» συσπάσεις κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης τους, γνωστές και ως Braxton Hicks. Οι συσπάσεις αυτές μπορεί να εμφανίζονται κάθε 10 με 20 λεπτά μετά το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης.    
 
Τεστ εγκυμοσύνης
Βεβαιωθείτε ότι διαβάσατε αναλυτικά τις οδηγίες χρήσεις και ότι το κάνατε σωστά. Τα περισσότερα τεστ εγκυμοσύνης δεν διαφέρουν και πολύ μεταξύ τους, όση διαφορά κι αν έχουν στο κόστος. Καλύτερα να επαναλάβετε το τεστ μετά από λίγες ημέρες.    
 
Ήχοι από την καρδιά του εμβρύου
Η καρδιά του μωρού σας θα αρχίσει να κτυπά στο πρώτο τρίμηνο. Συνήθως η καρδιά του δεν ακούγεται μέχρι την 9η-10η εβδομάδα της κύησης, το νωρίτερο, μερικές φορές ούτε μέχρι την 12η-14η εβδομάδα εγκυμοσύνης. Ο παλμός του εμβρύου είναι πολύ πιο γρήγορος από του ενήλικα. Ξεκινά περίπου στους 180 παλμούς ανά λεπτό και κάπου στη 12η εβδομάδα σταθεροποιείται στους 120-160. Αν ακουστεί, πάντως η καρδιά του μωρού είναι βέβαιο ότι υπάρχει!
 
Υπερηχογράφημα
Αν το έμβρυο φανεί στο υπερηχογράφημα τότε δεν μιλάμε για σύμπτωμα ή σημάδι αλλά για βεβαιότητα. Να σας ζήσει!   
 
Πηγή: Mama365.gr
 
 
created by Internet Business Hellas