Θέλω να γίνω μαμά


Τα υψηλά επίπεδα άγχους μπορεί να καθυστερήσουν την εγκυμοσύνη

Βρετανική μελέτη αποκαλύπτει για πρώτη φορά ότι τα ...

Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης μέτρησαν τις ορμόνες του άγχους σε γυναίκες που σκόπευαν να ...

περισσότερα...

Η ομάδα αίματος σχετίζεται με τη γονιμότητά μας!

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από ειδικούς ...

Η συγκεκριμένη έρευνα πραγματοποιήθηκε ανάμεσα σε τριαντάχρονες γυναίκες που αναζήτησαν βοήθεια για ...

περισσότερα...

Ποιες είναι οι πιθανότητες να συλλάβει μία γυναίκα δίδυμα

Υπάρχουν γυναίκες που θα ήθελαν να αποκτήσουν δίδυμα ...

Φυσιολογική σύλληψη Μαιευτήρες αναφέρουν ότι με φυσιολογική σύλληψη το ποσοστό να αποκτήσει μια γυναίκα ...

περισσότερα...

Πώς να επιλέξετε γυναικολόγο;

Η επιλογή του γυναικολόγου είναι μια από τις πιο ...

Η επιλογή του γυναικολόγου είναι μια από τις πιο σημαντικές αποφάσεις στη ζωή μιας γυναίκας. Ο γυναικολόγος ...

περισσότερα...

Η καλή εγκυμοσύνη ξεκινάει πριν τη σύλληψη!

Μερικά πράγματα που πρέπει να κάνετε για εσάς και το μωρό σας πριν ακόμα μείνετε έγκυος.

Ελέγξτε το θυρεοειδή σας
Ο υποθυρεοειδισμός (η πλημμελής λειτουργία του θυρεοειδή αδένα) είναι μια κατάσταση αρκετά συχνή στις γυναίκες. Όμως όταν τα επίπεδα της θυρεοτρόπου ορμόνης είναι πολύ χαμηλά, μπορεί να επηρεαστεί η ωορρηξία και κατά συνέπεια η γονιμότητα. Αλλά και στην περίπτωση που επιτευχθεί η σύλληψη, όταν υπάρχει υποθυρεοειδισμός, υπάρχει και ο κίνδυνος είτε να προκύψει αποβολή είτε να προκληθούν γενετικές ανωμαλίες στο έμβρυο. Για όλους αυτούς τους λόγους είναι σημαντικό οι γυναίκες να ελέγχουν το θυρεοειδή τους όταν αρχίζουν να σκέφτονται το ενδεχόμενο να γίνουν μητέρες.

Ελέγξτε εάν έχετε κάνει τα εμβόλιά σας
Εάν έχετε παραλείψει να κάνετε κάποια εμβόλια στην παιδική σας ηλικία –ή έχετε χάσει κάποια από τις επαναληπτικές δόσεις- είναι σκόπιμο να ενημερώσετε το γιατρό σας για να σας πει εάν χρειάζεται να κάνετε κάποιο πριν συλλάβετε. Για παράδειγμα, εάν δεν έχετε περάσει ερυθρά, ίσως πρέπει να κάνετε το αντίστοιχο εμβόλιο, τουλάχιστον τρεις μήνες πριν μείνετε έγκυος, καθώς εάν κολλήσετε την ασθένεια κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, το μωρό θα διατρέξει μεγάλο κίνδυνο.  

Ξεκινήστε να παίρνετε κάποια συμπληρώματα διατροφής
Σίγουρα γνωρίζετε πόσο σημαντικό είναι το φυλλικό οξύ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και κυρίως εάν είσαστε καπνίστριες, γιατί το κάπνισμα κυριολεκτικά αδειάζει τις αποθήκες του φυλλικού οξέως από τον οργανισμό μας. Είναι ακόμα πιο ωφέλιμο να αρχίσετε να το παίρνετε τρεις μήνες πριν τη σύλληψη, ώστε τα επίπεδά του στον οργανισμό να είναι υψηλά όταν μείνετε έγκυος και επιπλέον να επωφεληθείτε και τις πρώτες εβδομάδες της κύησης, όταν ακόμα δεν γνωρίζετε καν ότι έχετε συλλάβει. Επίσης, είναι σκόπιμο να λαμβάνετε αρκετή ποσότητα βιταμίνης Β12 (η έλλειψη της οποίας έχει σχετιστεί από έρευνες με δυσκολίες στη σύλληψη), βιταμίνη Β6 και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα (που επίσης θεωρείται ότι έχουν σχέση με την αντιμετώπιση προβλημάτων υπογονιμότητας).

Αρχίστε ένα σταθερό πρόγραμμα ήπιας άσκησης
Οι τελευταίες έρευνες έχουν δείξει ότι η μέτριας έντασης άσκηση μπορεί να βελτιώσει τη γονιμότητα μιας γυναίκας και να αυξήσει τις πιθανότητες σύλληψης αλλά και να τη βοηθήσει να φέρει εις πέρας μια εγκυμοσύνη χωρίς προβλήματα. Ωστόσο, η υπερβολική γυμναστική, είναι πιθανό να προκαλέσει ανωμαλίες στον κύκλο –επηρεάζοντας την ωορρηξία. Για καλύτερη υγεία οι ειδικοί συνιστούν τουλάχιστον 30 λεπτά ήπιας άσκησης πέντε φορές την εβδομάδα ή 20 λεπτά πιο έντονης γυμναστικής 3 φορές την εβδομάδα.

Πραγματοποιήστε μια καλλιέργεια κολπικού υγρού
Είναι πολύ σημαντικό να γίνεται καλλιέργεια κολπικού πριν την πραγματοποίηση μιας εγκυμοσύνης για πολλούς λόγους. Υπάρχουν μικρόβια από τα οποία εάν έχουμε μολυνθεί μπορεί ναμειώσουν την πιθανότητα για σύλληψη, όπως τα χλαμύδια, αλλά και μικρόβια που μπορεί να οδηγήσουν σε μια αποβολή, όπως το μυκόπλασμα. Καλό λοιπόν θα ήταν να αναγνωρίσουμε μια πιθανή κολπίτιδα και να την θεραπεύσουμε, τόσο εμείς, όσο και ο σύντροφός μας.

Δείτε πότε έγινε το τελευταίο τεστ Παπανικολάου
Εάν έχει περάσει χρόνος από το τελευταίο τεστ Παπ, καλό θα ήταν πριν μια εγκυμοσύνη να επαναληφθεί. Ο λόγος είναι ότι μια πιθανή λοίμωξη από το ιό των ανθρώπινων κονδυλωμάτων, ο γνωστός HPV, μπορεί κατά την διάρκεια μιας εγκυμοσύνης να γίνει πολύ χειρότερη. Ως γνωστό η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία. 
Πηγή: iMommy.gr
created by Internet Business Hellas